حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به برخی پایگاههای نظامی کشور که در نخستین ساعات بامداد شنبه پنجم آبان صورت گرفت، به انتظار رسانههای خارجی فارسیزبان پایان داد؛ رسانههایی که اغلبشان مدتها است برای این تهاجم لحظهشماری میکردند و محتوای زیادی را هم به بررسی احتمال و ابعاد وقوع آن اختصاص داده بودند.
این تجاوز آشکار در رسانههای خارجی فارسیزبان، از زوایا و رویکردهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفت.
محورهایی چون ارزیابی و گمانهزنی در مورد گستردگی و میزان تحقق سایت پین باهیس اهداف مورد نظر رژیم از حمله به ایران، بررسی واکنش احتمالی جمهوری اسلامی ایران و سناریوهای پیش رو، نقش آمریکا در این وقایع، نحوه خبررسانی در خصوص این رخداد در ایران و ... از مهمترین محورهایی است که در رسانههای خارجی فارسی زبان به آنها پرداخته شده است.
این گزارش محتوای رسانههایی چون «دویچه وله فارسی»، «بی بی سی فارسی»، «ایران اینترنشنال»، «ایندیپندنت فارسی»، «رادیو زمانه»، «رادیو فردا»، «العربیه فارسی» و «ایرانوایر» را بررسی کرده است.
باز هم دوگانهسازی میان مردم و نظام
ایجاد دوگانه مردم-حاکمیت از اصلیترین سیاستهای خبری اغلب رسانههای فارسیزبان خارجی است که در بزنگاههای خبری خود را به صورت آشکار یا در پسزمینه تولیدات رسانهای این بنگاههای خبری و تبلیغاتی نشان میدهد.
در مقاطعی که مخاطبان بیش از اوقات عادی برای تامین نیازهای خبری توجهشان به رسانهها معطوف میشود گویی اصلیترین دستورکار سیاسی این طیف از رسانهها، تصویرگری ناهمسازی و تقابل میان شهروندان و نظام سیاسی است. در این میان، گاه اتفاق میافتد که افراط و پافشاری بر پیگیری این سیاست خود را شکل بهانهجویی و خصومتورزی آشکار بدون در نظر گرفتن وجوه عقلایی و میزان پذیرش پیام رسانه نزد مخاطب نشان میدهد.