اخبار روز ایران و جهان

جدید ترین اخبار ایران و جهان را از ما دریافت کنید

تبلیغات تبلیغات

لزوم تقویت پدافند ارتباطی و رسانه‌ای برای مقابله با جنگ روانی دشمنان

آرمان امروز- عرفان بیوک‌نژاد: در این برهه زمانی، یکی از اصلی‌ترین و نکران کننده‌تذین مباحثی که به چشم می‌خورد، موصع حنگ روانی در رسانه‌های خارجی است که علیه کشور و یا یک جریان راه‌اندازی می‌شود.
جنگ روانی موضوعی مربوط به عصر جدید نیست چرا که از قدیم این مباحث به روش سنتی انجام می‌شد.
جنگ روانی یا به تعبیری دیگر پروپاگاندا نوعی عملیات روانی است که هدف آن تغییر و تأثیرگذاری بر باورها، نگرش‌ها و رفتارهای افراد یا گروه‌ها است. این نوع جنگ معمولاً با ابزارهایی مانند رسانه‌های جمعی، شبکه‌های اجتماعی، تبلیغات و خبرسازی انجام می‌شود و هدف اصلی آن تسلط بر افکار عمومی و ایجاد یا تغییر در باورهای جامعه است.
رسانه‌ها با انتخاب و نمایش گزینشی اخبار و اطلاعات betforward، می‌توانند دیدگاه مخاطبان را نسبت به مسائل مختلف تغییر دهند یا شکل دهند.
رسانه‌ها می‌توانند با تأکید بر جنبه‌های احساسی وقایع و حوادث، مخاطبان را تحت تأثیر قرار دهند و احساسات خاصی همچون ترس، نفرت، یا امید را در آن‌ها ایجاد کنند.
در مواردی رسانه‌ها می‌توانند با انتشار مطالب و اخبار دروغ یا تحریف شده، به اختلافات اجتماعی دامن بزنند و به تفرقه و ایجاد شکاف در جامعه کمک کنند.
این کارکرد که به آن “جنگ هراس” نیز گفته می‌شود، تلاش دارد با بزرگ‌نمایی خطرات و تهدیدها، حس ناامنی و نگرانی را در جامعه القا کند.
برخی رسانه‌ها به‌طور مداوم ایده‌ها و باورهای خاصی را تبلیغ می‌کنند تا مخاطبان نسبت به آن‌ها اعتماد و تمایل بیشتری پیدا کنند.
در کل، جنگ روانی در رسانه‌ها ابزاری قدرتمند برای مدیریت و جهت‌دهی افکار عمومی است که از آن برای دستیابی به اهداف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی استفاده می‌شود.
زمانی که رابطه دو کشور با یکدیگر به درگیری نزدیک می‌شود و حالتی خصمانه میان آن‌ها شکل می‌گیرد، میدان جنگ رسانه‌ای بسیار در این خصوص مهم است چرا که اکثر عملیات‌های روانی در این بزنگاه رخ می‌دهد و اکر کشوری در این میدان نبرد، عملکرد دفاعی خوبی ارائه ندهد، بلاشک هزینه‌های کلانی را باید پر اخت کند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز به تازگی گفت: «در شرایط اخیر و تقابلی که بین ایران و رژیم صهیونیستی به وجود آمده است، شاهد جنبه‌های جدیدی از تهدیدات هستیم.» سردار غلامرضا جلالی در «نشست تخصصی هم‌افزایی پدافند و امنیت سایبری» با اشاره به ماهیت دوگانه تهدیدات سایبری-فیزیکی در دوره رواج استفاده از هوش مصنوعی، اظهار کرد: «در مواجهه با تهدیدات سایبری – فیزیکی که ماهیت سیال و پویا دارد، باید دفاعی هوشمند و روزآمد بکار گرفته شود.»
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه فناوری‌ها علاوه‌ بر تسهیل زندگی بشر برای کنترل، اشراف و جمع‌آوری داده کاربرد دارند، تصریح کرد: «این امر منجر به تسلیم ناخواسته افراد به اشراف اطلاعاتی می‌شود. با توجه به اینکه این فناوری‌ها از سوی اشخاصی بااراده و برنامه خاص توسعه داده می‌شوند، باید به انگیزه‌های پشت پرده آن‌ها توجه کرد.»
یاید به این موضع اشاره کرد که صدا و سیما به عنوان یک رسانه ملی ، باید بهتر، بیشتر و موثرتز در حوزه جنگ روانی در رسانه کار کند چرا که نقش آفرینی لازم را در این خصوص ندارد.
مطبوعات نیز باید با کمک بیشتر وزارت ارشاد نیز موثر تر وارد شوند و نقش خود را ایفا کنند. چرا که علی رقم توانمندی ایران در حوزه نطامی و موشکلی، دارای یک پدافند رسانه ای نیستیم.
در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

مطالب پیشنهادی

آخرین مطالب سایر وبلاگ ها

جستجو در وبلاگ ها